Beriete si nový úver na bývanie? Spojte s ním svoje staré a splácajte jednoduchšie!

Beriete si nový úver na bývanie? Spojte s ním svoje staré a splácajte jednoduchšie!

Ak sa rozhodnete konsolidovať predošlé úvery s novou hypotékou do jedného hypotekárneho úveru, náklady na splácanie sa vám automaticky spoja do jednej sumy. Úver na bývanie je však v tomto prípade potrebné zaručiť nehnuteľnosťou, ktorá má vyššiu hodnotu ako nehnuteľnosť, ktorú kupujete.

Konsolidácia úverov je však časovo náročná, najmä kvôli byrokratickým procesom, no pokiaľ chcete zlepšiť svoju finančnú situáciu, oplatí sa vám ju využiť. Žiadosť o nový hypotekárny úver môžete spojiť vo vašej banke priamo s konsolidáciou. Pokiaľ vám banka konsolidáciu schváli, bude potrebné, aby ste si vybavili predčasné splatenie všetkých ostatných úverov. Treba počítať s tým, že každá finančná inštitúcia, u ktorej ste brali akúkoľvek pôžičku, má na predčasné splatenie úverov svoje podmienky a pravidlá.

Ak sa chystáte konsolidovať menší počet úverov, bude pre vás tento proces spájania pôžičiek možno o čosi jednoduchší. Pokiaľ však máte úverov viac, v tomto prípade by ste sa mohli obrátiť na finančného poradcu, ktorý vám môže poradiť s riešením konsolidácie a plánovaním procesov predčasného splácania úverov.

Každopádne je konsolidácia úverov v mnohých prípadoch veľmi výhodná. Hoci sa vám suma splátok nového úveru navýši o výšku čiastky starých úverov, budete mať na splátkach rovnaký úrok, čo v konečnom dôsledku môže byť pre vás výhodou a ušetríte.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie