Chystáte sa na dovolenku? Takto ušetríte na výberoch z bankomatu

Chystáte sa na dovolenku? Takto ušetríte na výberoch z bankomatu

Plaťte kartou

 

Pokiaľ nemáte hotovosť a je možné platiť platobnou kartou, využite túto možnosť. Predtým sa však vo svojej banke uistite, či nebudete platiť poplatky za platbu kartou v zahraničí, prípadne aké podmienky máte na svojej platobnej karte nastavené. Platba kartou je však pohodlná a bez starostí.

 

Vyberajte vo vašej bankovej skupine

 

Banky sa nachádzajú v akcionárskych skupinách, vďaka ktorým môžete nájsť aj v zahraničí “spriatelenú” banku s tou vašou. Pred vycestovaním na dovolenku sa informujte na pobočke vašej banky, či na mieste vašej dovolenkovej destinácie takáto spriatelená banka má pobočku a prípadne, či poskytuje zvýhodnené výbery hotovosti z bankomatu. 

 

Koľko stojí výber hotovosti z bankomatu v zahraničí?

 

Poplatky za výber hotovosti z bankomatu sa môžu pohybovať vo výške približne 2-4 eurá. Ak však nechcete zbytočne míňať peniaze na poplatkoch, odporúčame vybrať naraz vždy väčší obnos hotovosti. Niektoré banky ponúkajú dokonca možnosť výberu hotovosti z iného bankomatu raz mesačne zdarma, ak sa chystáte na dovolenku, využiť túto možnosť môžete práve tam.

 

Nie je zahraničie ako zahraničie

 

Pokiaľ sa chystáte dovolenkovať v “klasických” destináciách, je viac než pravdepodobné, že práve na týchto miestach nebude s výberom hotovosti z bankomatu problém. Pokiaľ sa chystáte napríklad na iný kontinent, overte si, či vaša banka nebude blokovať platby kartou, prípadne výbery hotovosti. Pre výber hotovosti z bankomatu využívajte radšej debetnú platobnú kartu. Na kreditnej karte môžete mať poplatky za výber hotovosti oveľa vyššie.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie