Hypotéka pre mladých opäť prešla zmenou

Hypotéka pre mladých opäť prešla zmenou

Od 1.6.2016 sa však opäť menia podmienky získania hypotéky pre mladých so štátnym príspevkom. S prichádzajúcim letom sa výrazne znížila hranica hrubého príjmu posudzovaného pre získanie zvýhodnenej hypotéky pre mladých a až do 30.9.2016 je jeho výška stanovená na 1127,10 €. Pokiaľ žiadate o hypotéku spoločne s partnerom, hranica výšky príjmu je dvojnásobok, teda 2254,20 €.

 

Výhodou v tomto prípade je, že príjem je posudzovaný spoločne. Ak teda jeden z partnerov zarába viac a druhý menej, hrubý príjem oboch je pri získavaní hypotéky posudzovaný spoločne. Priemerný príjem žiadateľov v predchádzajúcom kalendárnom roku nesmie prekročiť strop, ktorý je 1,3 násobok priemernej mesačnej nominálnej mzdy, z tretieho kvartálu pred kvartálom, v ktorom bola podaná žiadosť o hypotéku.

 

Získať hypotéku pri aktuálne nastavených podmienkach a znížení až o 115,7 € pre jedného žiadateľa od prvého júla môže byť jednoduchšie a najmä výhodnejšie. Až do 30.9.2016 máte možnosť požiadať si o zvýhodnenú hypotéku pre mladých so štátnym príspevkom za nižšiu sumu pre žiadateľov. Necháte sa prekvapiť, čo prinesie ďalší kvartál alebo si hypotéku vezmete už teraz? 

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie