Lukratívna nehnuteľnosť – byt  na dedine

Lukratívna nehnuteľnosť – byt na dedine

Nadpis článku je trochu nadnesený. Pravdou však zostáva, že byty nachádzajúce sa na dedinách sa tešia nevídanému záujmu kupujúcich.

 

Výhody takého bývania:

 

  • Väčšie súkromie - „dedinské“ byty sú často situované v nízkych bytových domoch s malým počtom obyvateľov. To nie je anonymné sídlisko.

 

  • Záujemcovia o kúpu preferujú bytové domy postavené z tehly pred panelovými. Darmo, hrubé tehlové múry majú lepšie izolačné vlastnosti.  Čo väčšina takýchto bytov má.

 

  • Byt s výhodami domu – nie je zvláštnosťou, že takýto byt môžete rovno kúpiť aj so záhradkou, ktorá sa nachádza v okolí bytového domu. A tak si pekné jesenné počasie môžete užiť na lavičke v záhrade. Nie ste limitovaný len 4 stenami.

 

Nevýhody:

 

  • Nedostatok takýchto ponúk na realitnom trhu – aj keď obce vďaka fondom z Európskej únie budujú nové bytové jednotky, tieto zostávajú vo vlastníctve obce a novým užívateľom sa ponúkajú len ako nájomné.

 

  • Horšia občianska vybavenosť – veľa závisí aj od veľkosti danej obce, ale tak nikdy nemôžeme porovnávať mačku s levom. Do divadla, či kina si budete musieť zájsť autom.

 

  • Väčšia vzdialenosť za prácou do okolitých miest – naschvál hovorím o vzdialenosti a nie trvaní cesty. V dopravnej špičke vám cesta z mestského sídliska môže trvať dlhšie ako cesta zo vzdialenejšej obce po obchvate.   

 

O tom, že dané výhody značne prevyšujú nedostatky spomínanej nehnuteľnosti, hovorí aj fakt, že ceny takýchto bytov v porovnaní s minulými rokmi výrazne stúpli. V niektorých lokalitách na Slovensku predstavuje nárast cien až neuveriteľných 44% za uplynulé dva roky.

 

Ste majiteľom takejto nehnuteľnosti a potrebujete ju predať? Teraz je ten najvhodnejší čas. Kontaktujte nás ešte dnes a my Vám s predajom radi pomôžeme.

  

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie