Pred vstupom do banky odložte kovové predmety

Pred vstupom do banky odložte kovové predmety

Sadzby hypoték sú teraz na rekordne nízkych hodnotách (historicky najnižších) a mnoho ľudí vďaka tomu oprášilo svoje úvahy o kúpe nehnuteľnosti alebo rekonštrukcii svojho bývania. Ale skôr, než sa za vami zatvoria dvere banky, do ktorej pôjdete žiadať o hypotéku, je dobré vybaviť sa znalosťami, ktoré vám môžu pomôcť, aby vaša hypotéka bola vôbec schválená. Sú dve veci, o ktorých by ste mali vedieť skôr, než pôjdete do banky.

 

Poskytnutie úveru je vždy spojené s tým, že si vás banka riadne „preklepne“. Je to celkom logické. Banky samozrejme majú záujem na tom, aby si od nej ľudia požičiavali, ale nie za každú cenu. Každý záujemca o úver prechádza procesom, ktorý má za úlohu upozorniť na slabé miesta našej bonity. Je to niečo ako prejsť bezpečnostným rámom na letisku. Keď sa rozsvieti červené svetlo a začne to pípať, skrátka vás vrátia späť. Preto je dobré sa na prechod takým rámom pripraviť.

 

Banky majú veľmi dobrý prehľad o vašich príjmoch, výdavkoch a schopnosti splácať. Jedným z úskalí pri vybavovaní hypotéky sú povolené prečerpania na účte a kreditné karty. To niektorým bankám vadí natoľko, že sa vyplatí pred žiadosťou o hypotéku tieto „vymoženosti“ zrušiť. Aj kreditná karta, ktorá nie je čerpaná, je v bezpečnostnom ráme banky považovaná za záväzok, ktorý sa započítava do bonity.

 

Bankám tiež berú do úvahy ručiteľské záväzky. Pokiaľ niekomu ručíte za jeho úver, tak sa na tento záväzok banka pozerá ako na skutočný dlh.

 

Pokiaľ máte pochybnosti o tom, či prejdete, rozhodne sa oplatí pred návštevou poradiť s poradcom. Pri prechode bezpečnostným rámom totiž banky využívajú tiež Úverový register, v ktorom sú zaznamenané informácie o vašej bonite a dôveryhodnosti. Obsahuje nielen informácie o existujúcich úveroch, ale i o tých, ktoré boli zamietnuté. Takže aj zamietnutá žiadosť môže byť jednou z vecí, ktorá pri ďalšom prechode cez rám rozsvieti čerenú kontrolku.

 

Pokiaľ budete potrebovať prípravu na prechod bezpečnostným rámom, neváhajte využiť kontaktov na tomto webe.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie